trash, gunoi, mobila, bucatarii la comanda, mobila la comanda in moldova, fete la comanda in chisinau, 999.md, toata mobila, mobila gratuita, ADVIM-CIO mobila la comanda Moldova,mobile Chisinau, mobilă pentru copii, bucatarii la comanda, mobilă la comandă, bucatarii, mobila copii, confort mobile, mobila comanda, dormitoare, mobilier, mobila dormitoare, bucatarie, bucatarii modern, bucatarii la comanda, dulapuri cupe, mobilă bucătărie, bucatarii moldova, bucatarie la comanda, mobila comanda,
▼
sâmbătă, 8 decembrie 2012
Specializată
Mobilier specializat – echipamente şi mobilier de depozitare, mobilă pentru bănci, farmacii, saloane de frumuseţe, restaurante, baruri, şcoli, grădiniţe etc. Echipamentul comercial pentru magazine de cosmetică şi parfumerie, cu ajutorul cărora se prezintă efectiv toată gama de producţie, se împarte în echipament de tip închis şi deschis.
Echipamentul de tip deschis – este atunci când întreaga gamă de produse este expusă liber, şi fiecate cumpărător poate alege şi analiza marfa, fără a se implica consultantul. În mod tradiţional, acestea sunt standurile demonstrative, rafturile sau tejgheaua.
Echipamentul de tip închis de obicei este utilizat în stocarea cosmeticii scumpe şi a parfumurilor. Acest tip de producţie este expus în vitrine cu geamuri sau rafturi. În ultimul timp au apărut o mare varietate de vitrine, în culori şi forme neordinare. De exemplu, vitrinele cu ferestrele frontale curbate au un aspect mai sofisitcat şi mai interesant în comparaţie cu cele simple, iar culoarea, în corespundere cu culoarea corporativă sau a culorii de ambalare, are o funcţia nu numai de decor, dar şi de publicitate. Datorită faptului că ultimul timp se acordă o importanţă majoră iluminării, au apărut vitrine cu iluminare incorporată. În aşa tip de vitrine tensiunea este aplicată direct pe tije, pe care se montează rafturi, iar pe suporturile rafturilor se situează lămpile cu ajutorul cărora se înfăptuieşte iluminarea fiecărui raft.
Tejghelele pot fi atât deschise, cât şi închise, şi în ciuda faptului că se consideră demodate, se mai folosesc activ în demonstrarea producţiei. Întradevăr sunt actuale tejghele moderne, fabricate din materie nouă şi pe proiect individual. Mulţi doresc să fie originali şi comandă tejghele de culori speciale: galben ca soarele, verde aprins, purpuriu, cu diferite desene şi ornamente. Unii roagă să fie înfăţişat logo-ul firmei sau alte elemente pentru a crea o imagine companiei.
Pentru demonstrarea completă a producţiei de serie unică a producătorului, este comod de folosit stand-uri. Dar, probabil, cel mai renumit utilaj pentru afişarea de produse cosmetice si parfumerie, sunt rafturile. Numai că nu din lemn, ca în epoca sovietică, dar din sticlă. Ideea de bază este ca ele să fie cât mai puţin vizibile, deaceea toate elementele de conexiune se fac invizibile. În acest fel, atenţia se focusează direct pe producţie, nu pe rafturi. Rafturile din sticlă, se montează în mobilier, sau pe perete. Principalul, ca ele să arate armonios în concordanţă cu designul interiorului, şi în acelaşi timp să fie maxim funcţional.
Pentru economisirea spaţiului şi folosirea cât mai eficientă a lui, se folosesc adesea rafturi cu mai multe niveluri. Raftul din mijloc este folosit pentru prezentarea produselor, cel de jos – pentru stocarea producţiei afişate pe raftul din mijloc, iar raftul de sus pentru banere publicitare şi elemente de decor.
Echipamentele pot fi de perete şi de tip insulă.
Principala diferenţă este locaţia echipamentului.
Echipamentul de perete este amplasat lângă perete, şi vizitatorii pot examina marfa din trei părţi. Echipamentul de tip insulă se poate amplasa (instala) în orice loc din salon şi are rafturi transparente (sau nu le are deloc), ceea ce face produsele extrem de acesibile. În dependenţă de suprafaţa magazinului, se decide ce tip de echipament se va potrivi cel mai bine. De exemplu, pentru centre comerciale mari, se recomandă ambele tipuri de echipament, pentru că dacă se vor amplasa doar echipamente pe lângă perete, centrul va rămâne gol şi incomod. În acelaşi timp nu e recomandabil de folosit doar echipament de tip insulă pentru încăperi mici, deoarece va împiedica pur şi simplu trecerea liberă a cumpărătorilor.
Nimic altceva nu va atrage cumpărătorii spre producţia dvs. atât de mult cum un stand interesant şi nişte rafturi frumoase...
Rafturi pentru vinuri — mobilierul clasic care ar permite crearea unei atmosfere unice în buticul de vinuri, iar în magazin vă va ajuta la amplasarea produselor comod atât pentru cumpărători, cât şi pentru personalul lucrător. Mărimea stelajelor pentru vinuri diferă de la un gust la altul, însă se alege în conformitate cu mărimea şi tipul mobilierului deja existent.
Un parametru important pentru rafturile de vin este adâncimea. Aici alegerea nu este limitată la aproape nimic, cu excepţia dorinţelor clientului şi consideraţiile de practicitate şi comoditate. În medie, adâncimea raftului variază de la 30 până la 60 cm la o lungime de până la 1 metru. Aceste proporţii permit plasarea pe rafturi a numărului maxim de produse fără a compromite rezistenţa şi rigiditatea întregului mobilier. Următorul parametru de alegere – locul de pe raft unde se va situa publicitatea sau alte informaţii. Cel mai bine să alegeţi un stelaj în care spaţiul publicitar se află în partea de sus, o prestaţie mare o poate avea şi iluminarea incorporată. Pentru buticurile de vin are sens de comandat dulapul cu perete din spate din sticlă, care ar permite prezentarea produselor mult mai reuşit. În acest caz este imposibil fără iluminarea fiecărui raft în parte.
Mobilier pentru farmacii — „de la intrare spre ghişeu”
Atunci când se planifică mobilierul pentru farmacii şi sala pentru comerţ ar trebui să se ofere o locaţie convenabilă pentru produse şi pentru echipamentele comerciale şi o mişcare simplă şi rapidă a mărfurilor dintr-un depozit într-o sală pentru comerţ. Este necesar să nu existe culoare strâmte, cutii cu produse. Toate produsele este necesar de păstrat în cutii mari şi potrivite, care ar permite clasificarea lor. În forma deschisă de plasare a produselor, se utilizează vitrine speciale cu o serie de separări, unde apare posibilitatea păstrării produselor chiar în sala pentru comerţ. Atunci care ar fi cel mai bun plasament de rafturi comerciale şi dulapuri într-o farmacie? Există anumite proporţii, care trebuie luate în consideraţie la amplasarea echipamentului în farmacii. Trebuie să se ţină cont de faptul că echipamentul trebuie să fie plasat în aşa fel încât pe perimetrul sălii să nu existe spaţii goale. Datorită faptului că zona din partea dreaptă de la ieşire este cea mai puţin profitabilă pentru comerţ, în acest loc vă puteţi plasa un bancomat, un colţ al cumpărătorului sau un loc de relaxare.
În centrul magazinului comerciale nu trebuie să existe o mulţime de spaţiu liber, o sală de cumpărături trebuie să fie folosită în beneficiul maxim. Un factor destul de important este punerea în aplicare a normei „triunghiului”, care acţionează în cele mai diferse farmacii, cum în cele cu rafturi, precum şi în magazine de produse farmaceutice. Ca urmare a acestei reguli, casa de marcat, vitrinele cu cele mai cumpărate produse, precum şi intrarea în farmacie trebuie să fie amplasate la o distanţă maximă unul de la altul pentru a forţa cumpărătorii în căutarea de produse necesare să treacă prin faţa multor vitrine în drum spre casierie. Aceasta ar mări numărul produselor cumpărate, care nu au fost planificate anterior. Cercetările în acest domeniu confirmă concluzia că disponibilitatea accesului simplu şi uşor la vitrine cu produse este direct dependentă de cifra de afaceri într-o farmacie. Respectiv lipsa disponibilităţii ar putea reduce cifra de afaceri de 2 ori, iar prezenţa ei – ar putea să o mărească cu 30-70%.
Mobilierul de comercializare a mărfurilor de uz casnic şi a echipamentelor electronice. Pentru amenajarea acestui tip de magazin trebuie să se ia în consideraţie specificul asortimentului. Prin ce se deosebeşte echipamentul comercial şi mobilierul prevăzut pentru magazinele care vând tehnică de uz casnic şi produselor electronice, de mobila şi echipamentul destinat altor tipuri de magazine? Multe aparate tehnice la demonstrarea capacităţilor lor trebuie să funcţioneze. Acesta se atribuie televizoarelor. Altele ar trebuie să fie disponibile pentru verificare, cum ar fi maşinile de spălat. Sunt şi acele care ar avea nevoie să poată fi probate, ca de exemplu căştile, sau ascultate, ca discurile audio. Deasemenea, nu trebuie de uitat de situaţiile de furt a produselor, de exemplu a produselor mici: mp3 playere, flash sau aparate de fotografiat. Conectarea lor ar avea nevoie de o serie de prize, metri întregi de cablu, antene etc. La fel, acest tip de magazine ar trebui să aibă un interior atrăgător pentru cumpărători, unde elementele tehnice să fie ascunse în elemnte decorative.
Având în vedere toate caracteristicile de mai sus, magazinele de electrocasnice şi aparate electronice necesită numai echipamente specifice. Aceasta permite întrebuinţarea la maxim a suprafeţei salonului, nu împiedică la transportarea produselor, la fel cum serveşte drept garanţie că produsul va fi observat şi convenabil de analizat de către client. Mobilierul comercial, necesară pentru magazinele de produse de uz casnic, electrocasnice sau produselor electronice poate fi împărţit în mai multe tipuri. Primul tip este mobilierul pentru demonstraţia televizoarelor, dvd-playerelor, calculatoarelor şi laptop-urilor.
Următorul tip — stelajele pentru demonstrarea sistemelor acustice, casetofoane, radio şi alte componente audio.
Următorul tip este mobilierul comercial, concepute pentru aparatele de uz casnic mici şi mijlocii şi mobilier pentru aparate grele şi aparatele de uz casnic de ansamblu. O categorie aparte o formează mobilierul pentru demonstrări. Deasemenea, se ţine cont de standuri, concepute pentru videocamere, fotoaparate, telefoane mobile, precum şi alte dispozitive care nu se atribuie la aparate de uz casnic. Ele necesită montarea sistemelor suplimentare anti furt, ceea ce mai rar se întâlneşte în magazinele mici şi mijlocii de acest tip, unde aparatele pot fi plasate în vitrine închise transparente.
Mobilierul şcolar – elementul de bază în organizarea spaţiului educaţional. Alegerea mobilierului şcolar – este o alegere responsabilă. Prin urmare, la fabricarea lui e necesar de luat în consideraţie anumite caracteristici. Aproape toţi parametrii mobilierului şcolar sunt limitaţi la cerinţele de GOST. Pe de o parte, aceasta limitează posibilitatea inginerilor şi designerilor, iar pe de altă parte — dă o garanţie a sănătăţii şi siguranţei copiilor.
Deaceea, în primul rând, este important să stim din ce materiale se fabrică mobilierul şcolar. De obicei, la fabricarea birourilor pentru studenţi şi a mobilierului modular este utilizat PAL. Pentru asigurarea funcţionalităţii mobilierului elementul de la capăt trebuie să fie prelucrat cu PVC.
De asemenea, este important ca mobilierul şcolar în cea mai mare măsura să asigure o poziţie corectă la birou în timpul lecţiilor. Iar pentru asigurarea capacităţii demuncă, dezvoltării fizice adecvate, prevenirea poziţiei incorecte a coloanei vertebrale şi înrăutăţirii vederii la copii, o mare importanţă o are intrebuinţarea mobilierului şcolar, care ar trebui să îndeplinească cerinţele de igienă, care în primul rând se referă la dimensiunile sale. Respectiv, birourile şi scaunele şcolare trebuie să fie alese nu numai în dependenţă de înălţimea copilului la momentul dat, dar ţinând cont şi de faptul că copiii cresc în mod diferit. Deaceea trebuie să se atragă atenţia la birouri şi scaune reglabile, a căror mărime poate varia de la 2 la 4 sau de la 4 la 6 conform grupurilor de creştere.